Šta su višeslojni podovi?

Višeslojni ili gotovi podovi, ugrađeni, izgledaju identično kao i masivni, ali se razlikuju u konstrukciji. Ovi podovi sastoje se od 2 ili 3 sloja uzajamno spojena pod uglom od 90 stepeni. Gornji, habajući sloj, napravljen je od masivnog drveta. Donji slojevi su od masivnog mekog drveta jelovine. Za razliku od višeslojnih, masivni drveni podovi, kako […]

Višeslojni ili gotovi podovi, ugrađeni, izgledaju identično kao i masivni, ali se razlikuju u konstrukciji. Ovi podovi sastoje se od 2 ili 3 sloja uzajamno spojena pod uglom od 90 stepeni. Gornji, habajući sloj, napravljen je od masivnog drveta. Donji slojevi su od masivnog mekog drveta jelovine.

Za razliku od višeslojnih, masivni drveni podovi, kako samo ime kaže, napravljeni su od drveta celom debljinom koja je u rasponu od 20.4mm do 21mm u zavisnosti da li je u pitanju BRODSKI POD ili PARKET. Proizvode se od tvrdih vrsta drveta poput hrasta, jasena, bukve ili oraha. Osnovna prednost masivnih podova je što se mogu reparirati više puta tokom perioda korišćenja.

Reparacija

Istina je da se višeslojni podovi ne mogu reparirati jednak broj puta kao masivni zbog tanjeg habajućeg sloja od tvrdog drveta tj hrasta. Međutim, reparacija je moguća i zavisi od debljine habajućeg sloja. Uz stručne majstore i savremene mašine višeslojni podovi koji imaju debljinu hrastovog masiva od 4mm se mogu reparirati i do 3 puta.

Otporni na promene u temperaturi

Osnovna prednost višeslojnih podova u odnosu na klasične drvene podove, je veća stabilnost kod temperaturnih razlika. Usled manje debljine daščica kao i smanjene gustine materijala, toplota izaziva znatno manje promene u izgledu višeslojnih podova u odnosu na masivne podove (kod kojih dolazi do rasušivanja). Upravo iz tog razloga, troslojni brodski pod je pogodan za instalaciju preko sistema podnog grejanja.

Brza ugradnja

Takođe, mogu se postaviti na svaku kvalitetno izrađenu podnu konstrukciju, ali naša preporuka je lepljenje dvokomponentnim lepkom na betonsku košuljicu. Na ovaj način se obezbeđuje najčvršći spoj između poda i podloge neophodan zbog velikih dimenzija daščica.

Troslojni podovi mogu se kupiti “gotovi” tj sa fabrički nanešenim vodenim UV lakom čime se značajno ubrzava proces ugradnje.

Naša ponuda

U NESTA ponudi višeslojnih podova nalaze se troslojni podovi od HRASTA debljine 15mm, sa debljinom habajućeg sloja od 4mm. Nudimo Vam već gotove podove, fabrički lakirane i spremne za ugradnju. Ukoliko želite da promenite prirodnu boju hrasta uljem ili bajcem u nijansu po Vašem izboru, u ponudi imamo i troslojne podove bez završne obrade.

Takođe, novo u ponudi NESTA parketa je prerada troslojnih podova za FRANCUSKI SLOG pogodan za ugradnju preko sistema podnog grejanja, kao i mogućnost slaganja brodskog poda u RIBLJU KOST.

Koliko košta FRANCUSKI SLOG?

Koliko košta FRANCUSKI SLOG?

Francuski slog ili CHEVRON je najbolji način da učinite Vaš pod zaista impresivnim! FrancuskI slog, takozvani chevron je način slaganja parketa gde se daske...

Taman ili svetao pod? Kako izabrati

Taman ili svetao pod? Kako izabrati

Izbor poda ima snažan, a ipak suptilan, uticaj na izgled celokupnog enterijera vašeg doma. Drveni podovi su čuveni po svojoj lepoti, eleganciji,...