Troslojni pod

 

Troslojni HRASTOV brodski pod predstavlja novinu na našem tržistu, iako je ovaj proizvod vrlo rasprostranjen u Evropi i Severnoj Americi već godinama.

U pitanju su podovi izuzetnih tehničkih karakteristika, unapređenih sa razvojem tehnologije prerade drveta, izgradnje podova i maksimalnog iskorišćenja sirovina!

Višeslojni ili gotovi podovi, ugrađeni, izgledaju identično kao i masivni, ali se razlikuju u konstrukciji. Ovi podovi sastoje se od 3 sloja uzajamno spojena pod uglom od 90 stepeni. Gornji, habajući sloj, napravljen je od masivnog drveta HRASTA. Donji slojevi su od masivnog, mekog drveta JELOVINE.

Ukupna debljina troslojnog poda u našoj ponudi je 15mm, od čega gornji, habajući sloj, napravljen od lamele HRASTA ima debljinu od 4mm.

NESTA ponuda troslojnih podova obuhvata podove sa različitim nivoom završne obrade!

Kako bismo izašli u susret Vašim potrebama za bržom ugradjom, u ponudi imamo troslojne podove koji su FABRIČKI lakirani UV lakom, i spremni su za ugradnju!

Takođe, postoji opcija i da se kupe BRUŠENI višeslojni podovi. U ovom slučaju, klijent može da bira između različitih završnih obrada koje se nanose po ugradnji: vrste laka ili nijanse ulja.

Važno je napomenuti da se i višeslojni podovi, kao i masivni, mogu uljiti i pre ugradnje, dok se nakon ugradnje nanosi samo završni, zaštitni sloj.

Troslojni podovi su u ponudi u klasama SELEKT, NATUR, NATUREL i RUSTIK.

Ova vrsta podova je u ponudi u širinama od 9 do 14cm, i kombinaciji dužina od 60cm do 2m.

Osnovna prednost višeslojnih podova u odnosu na klasične drvene podove, je veća stabilnost kod temperaturnih razlika. Usled manje debljine daščica kao i smanjene gustine materijala, toplota izaziva znatno manje promene u izgledu višeslojnih podova u odnosu na masivne podove (kod kojih dolazi do rasušivanja). Upravo iz tog razloga, troslojni brodski pod je pogodan za instalaciju preko sistema podnog grejanja.