Drvene obloge za zid nisu novina u svetu dizajna enterijera ali čini se da je njihova primena i danas inovativna u estetskom smislu. Ovaj put dočaraćemo Vam neke od mogućnosti primene kako u stambenim tako i javnim objektima. 

Drvenim oblogama smatraju se paneli sačinjeni od podkonstrukcije i fasadnog sloja. Mogu biti od čistog drveta ili od drvnih prerađevina, čak i u kombinaciji sa drugim materijalima. U zavisnosti od idejnog rešenja mogu se koristiti modularni paneli ili paneli sastavljeni po meri. Važno je dodati da sem estetskog doživljaja prostora, drveni paneli služe i kao dodatna zvučna i toplotna izolacija.

Kod primene u stambenim objektima paneli treba da se pojave umereno kao akcenat i u proporciji sa svetlom i visinom prostorije. Može da bude u potpunom kontrastu u odnosu na ostale obloge i finiše ili, da se nadoveže na specifično podno drvo, a na zidu pojavi samo u drugom oblik.

Kada je enterijer javnih objekata, poput restorana ili kafea u pitanju, sve je dozvoljeno ukoliko podržava sveukupni koncept. Štaviše i poželjno je i da se igrom različitih tipova materijala predstavlja ambijent i na kraju formalnost restorana.

NESTA zidne obloge od punog drveta izrađuju se ručno, uz veliku posvećenost detaljima i odabiru najkvalitetnijih materijala, te svakako spadaju u kategoriju ekskluzivnih dekorativnih elemenata. 

U zavisnosti od završne obrade, boje i načina slaganja elemenata stvara se određeni utisak modernog ili tradicionalnog dizajna. NESTA zidne obloge proizvode se od hrasta, jasena, oraha, bagrema kao i termotretiranog jasena.

Proizvodnja NESTA zidnih obloga je nestandardizovana i radi se ručno, po porudžbini kako bi se što preciznije zadovoljile potrebe i zahtevi svakog pojedinačnog klijenta.

NESTA zidne obloge od punog drveta unose teksturu i osećaj prirode u Vaš dom! Bilo da su boji drveta ili bojene daju lepotu, karakter i lični pečat svakoj prostoriji!

.